Met enige fierheid kunnen wij u melden dat op 5 oktober de tweede fase van ons verbouwingsproject succesvol kon worden afgerond. Alle bewoners die nog verbleven in het oudste gedeelte van het woonzorgcentrum hebben intussen hun intrek kunnen nemen in de nieuwbouw.

 

De volledige nieuwbouw telt samen 3 nieuwe afdelingen, elk bestaande uit 15 éénpersoonskamers en 2 studio’s.

De studio’s kunnen bewoond worden door zowel één persoon als door een echtpaar. Deze studio’s hebben een oppervlakte van 30 m² en zijn uitgerust met een kitchenette en een ruime sanitaire cel met douche.

Alle éénpersoonskamers hebben een oppervlakte van 24 m² en beschikken over een sanitaire cel met douche.

Alle studio’s en kamers zijn voorzien van nieuw meubilair en hebben een grote ingebouwde kast.

Bij het ontwerp is uitgebreid aandacht besteed aan maximaal uitzicht voor de bewoners, waarbij de grote ramen (tot op vloerniveau) voor veel lichtinval zorgen.

Alle afdelingen hebben een leefruimte en beschikken over verschillende zithoekjes, die een familiale sfeer uitstralen.

Het gelijkvloers is voorbehouden voor personen met dementie. Daarbij is de optie genomen om een (nog aan te leggen) afgesloten binnentuin te creëren zodat bewoners op eigen initiatief kunnen genieten van de buitenlucht.

 

Na deze tweede fase volgt nog een volgende fase waarbij het centrale gebouw gerenoveerd wordt. Op het gelijkvloers worden de inkomhal en het onthaal aangepakt. Er komt ook een nieuwe polyvalente ruimte die dienst zal doen als cafetaria en restaurant. Op de verdiepingen worden er ook nog eens 6 kamers gebouwd met aansluitend leefruimtes en twee badkamers.

 

Uiteindelijk zal WZC Sint Anna beschikken over 57 nieuwbouw kamers.

In een laatste fase zullen de overige kamers (33 éénpersoonskamers en 5 appartementen) worden verbouwd, welke zich allemaal in eenzelfde blok situeren. Deze zijn vandaag met hun 29 m² al uitzonderlijk ruim. Het opzet is om deze tevens geleidelijk aan te renoveren en te voorzien van een nieuwe sanitaire unit.

 

Het doel van ons verbouwingstraject was voornamelijk om alle oude kleine kamers om te zetten naar ruimere nieuwe woongelegenheden. Op deze manier willen wij, naast een uitstekende zorg, ook een aangename en eigentijdse omkadering aanbieden.