Opvang

Dementie is een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen informatie moeilijker kunnen verwerken. Geleidelijk autonomieverlies, persoonlijkheidsveranderingen, gedragsproblemen, toenemende communicatiestoornissen, de permanente behoefte aan aandacht, veiligheid en zorg. Dat alles zorgt ervoor dat de thuisverzorging van personen met dementie een moeilijke opdracht wordt. Daarom heeft WZC De Zilverlinde een afzonderlijke afdeling 'het lavendelhof' met aangepaste begeleiding en verzorging.

Op deze afdeling proberen wij met de expertise vanuit verschillende disciplines een huiselijke sfeer met structuur en herkenningspunten aan te reiken. Zo proberen we het wonen en leven voor de persoon met dementie binnen het woonzorgcentrum zo aangenaam mogelijk te maken.

Begrip

Personen met dementie leven in een wereld die ze niet meer herkennen. Daardoor kunnen zij veel angstgevoelens ervaren.  De verhuis naar een nieuwe omgeving zoals een woonzorgcentrum is voor hen een ingrijpende verandering. Daarom is het van groot belang dat wij het levensverhaal en de interesses van deze mensen leren kennen. Op die manier kunnen wij een warme leefomgeving creëren waar warmte, geborgenheid en gerichte zorg het uitgangspunt zijn.

Visie 'Begeleiding personen met dementie"

https://www.groepsf.be/de-zilverlinde-oosterzele/onze-zorgen/opvang-van-personen-met-dementie/visie-begeleiding-personen