In 1898 namen de zusters van de congregatie van Sint-Franciscus in Opbrakel de zorg op zich voor een 40-tal ouderen, minderbedeelden en hulpafhankelijken. Vandaag zet ons woonzorgcentrum de begeleiding van ouderen met evenveel toewijding verder.

Zorgzaam van begin af aan

Aan het einde van de negentiende eeuw leefden de ouderen in twee gemeenschappelijke zalen: één voor mannen en één voor vrouwen. Slechts twee zusters namen de verzorgende taken op zich.

Meer en betere opvang

Goed honderd jaar later ontvouwden zich plannen om een nieuw woonzorgcentrum te bouwen voor 60 zorgbehoevenden. Op 1 januari 1984 werd een gloednieuw complex opgetrokken. Door de stijgende vraag naar opvang vielen valide en semi-valide ouderen in onze instelling uit de boot. Een leemte waar we snel een oplossing voor zochten.

Naar een modern zorgcentrum

Sinds 1992 bieden de assistentiewoningen van het serviceflatgebouw ‘De Pastorale’ een oplossing voor deze behoefte. In 2012 herbekeken we de bestaande kamers van het woonzorgcentrum. We breidden onze dienstverlening uit met 4 rusthuiskamers, 10 kamers voor kortverblijf en een dagverzorgingscentrum waar we tijdens de week dagelijks zorg verlenen.