Beste familie en bezoeker,                                                                                          29/03/2021

 

Wij vernemen zo goed als dagelijks van bezorgde medewerkers dat bepaalde bezoekers zich niet aan de opgelegde maatregelen houden. We begrijpen zeker dat deze covid-19-crisis al zeer lang aansleept en willen samen met u zo snel mogelijk terug naar een ‘normale gang van zaken’.

 

Echter, rekening houdende met de stijgende besmettingscijfers en de verhoogde ziekenhuisopnames van zowel jongeren als ouderen, dienen we met aandrang te vragen om de opgelegde voorzorgsmaatregelen nauwgezet te volgen.

 

Bij deze zetten we de voornaamste maatregelen toch nog even kort op een rijtje:

 

 

Tijdens de volledige duur van het bezoek wordt een mondneusmasker gedragen .

Respecteer de social distance maatregel van 1,5m.

Pas de nodige hygiënemaatregelen toe: was en ontsmet regelmatig uw handen, vervang dagelijks het chirurgisch mondmasker.

ook de volgende maatregelen zijn nog steeds van toepassing:

 

 

Bezoek op de kamer van de bewoner is mogelijk door 2 vaste bezoekers die tweewekelijks kunnen wisselen op vraag van de familie. De namen van de vaste bezoekers worden vooraf doorgegeven. Er kan maar 1 bezoeker per dag langs komen.
Bezoek is dagelijks mogelijk tussen 14u en 17u en op woensdag tussen 14u en 19u.
Er mag niet gegeten of gedronken worden op de kamer.
Bezoek buiten is mogelijk met maximaal 4 personen (bewoner + 3 bezoekers), mits het respecteren van een veilige afstand. Kinderen tellen mee als bezoeker.
Een wandeling rond het gebouw met de bewoner is toegestaan, doch het verlaten van het woonzorgcentrum is enkel mogelijk na overleg met de hoofdverpleegkundige.
Indien een bewoner palliatief is, worden met de familie individuele afspraken gemaakt.
De cafetaria blijft voorlopig gesloten.
Huisdieren zijn niet toegelaten.
Het betreden van leefruimtes en andere lokalen, alsook het onnodige rondwandelen in de gangen, is niet toegestaan. Het blijft heel belangrijk om onnodige passage in het woonzorgcentrum te vermijden. Het bezoek vindt steeds plaats op de kamer of bij goed weer kan ook buiten gewandeld worden.
Voelt u zich onwel/ziek of heeft u koorts: neem geen risico’s naar onze bewoners en medewerkers toe en stel uw bezoek uit.  Wij kunnen dit niet genoeg benadrukken!

 

Onze medewerkers werken al een jaar dag in dag uit met een mondmasker, hun handen hebben kloven van het continu wassen en ontsmetten, ze hebben zich vrijwillig laten vaccineren, … Dit alles om onze bewoners de beste bescherming en zorgen te bieden. Beeld u zich even in hoe frustrerend het moet zijn om steeds opnieuw een minderheid van onze bezoekers te moeten aanspreken, terwijl iedereen zo hard knokt om de verspreiding van het virus onder controle te houden.

 

Bezoekers die zich niet aan de maatregelen houden, zullen sowieso worden aangesproken.

 

Dank alvast aan de meerderheid van onze bezoekers die volhouden, met ons mee vechten en er het beste van proberen te maken in deze moeilijke periode.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Directie, CRA en medewerkers van WZC Sint-Jozef