Op ons terrein rondom het woonzorgcentrum wordt belevingstuin Vuenteca gerealiseerd. Vuenteca is de oudste vermelding naar het dorp Scheldewindeke, daterend van 988.

Maar wat is een belevingstuin?

Een tuin waar iets te beleven valt, waar kan gewandeld worden en waar men tot rust kan komen. Er  zijn paden en rustplekken gecreëerd zodat de tuin bijv. ook gemakkelijk toegankelijk is voor rolstoelen en buggy’s. 

Een tuin waar men kan werken aan zelfredzaamheid, fysieke revalidatie en geestelijke gezondheid. Bijvoorbeeld door het gebruik van alle zintuigen door geuren, kleuren, geluid en zelfs smaak aan bod te laten komen.

Om die beleving waar te kunnen maken worden dit najaar bomen, struiken en planten geplant. Zoals een inheemse boomgaard, bessenstruiken en een bloemenweide. Er komt ook een bijenheuvel, speelheuvel en vijver. Er staat een maxi-orgel en een klankenwoud.

De bijenhal die door de gemeente op het terrein is geplaatst past perfect binnen dit project. Dit is tevens een educatief project.

De belevingstuin is er niet enkel voor bewoners en bezoekers van OLV ter Veldbloemen, maar ook voor de buurtbewoners en toevallige passanten.

Dankzij een belangrijke subsidie van natuur en Bos van de Vlaamse overheid, hulp van de gemeente en van Natuurpunt, zijn we in staat deze mooie, toegankelijke, biodiverse tuin  te realiseren.

Met deze belevingstuin krijgt Scheldewindeke er een nieuw groen aantrekkingspunt bij voor vele wandelende en fietsende passanten. We zijn trots met dit project daaraan te kunnen bijdragen.